Så hittar du rätt startmotor till din bil eller båt

När du behöver köpa en ny startmotor till din bil eller båt, vill du såklart hitta den som passar perfekt till ditt fordon. Men hur gör du det? Det finns flera sätt att söka efter startmotorer, men det mest träffsäkra sättet är att använda ett originalnummer. Ett originalnummer är ett unikt nummer som identifierar startmotorn som sitter i ditt fordon. Det kan vara ett nummer från fordonstillverkaren, startmortillverkaren eller en annan leverantör. Ett originalnummer kan se ut så här: 0001107074, 0986018050, 8EA726070001 eller M001T80481.

Så hittar du rätt startmotor till din bil eller båt.

Om du har ett originalnummer på din startmotor, kan du enkelt söka efter det på vår hemsida. Du kan antingen skriva in det i sökrutan eller välja det i listan över originalnummer. Då får du fram den startmotor som motsvarar ditt originalnummer, och du kan beställa den direkt. Du kan också se om det finns några andra startmotorer som är kompatibla med ditt originalnummer, till exempel om det finns några billigare eller kraftigare alternativ.

Om du inte har ett originalnummer på din startmotor, kan du försöka hitta det på startmotorns etikett, i din fordonsmanual, på nätet eller hos en verkstad. Om du inte kan hitta ett originalnummer, kan du också söka efter startmotorer med ditt regnummer eller din fordonstyp. Det kan du göra genom att välja ditt fordon i listan över fordonstyper, eller genom att skriva in ditt regnummer i sökrutan. Då får du fram de startmotorer som passar till ditt fordon, och du kan jämföra dem och välja den som du tycker bäst om.

Men ibland kan det hända att du får fram flera olika startmotorer när du söker med ditt regnummer eller din fordonstyp. Det kan bero på att ditt fordon kan ha olika startmotorer beroende på årsmodell, motorstorlek, växellåda eller andra faktorer. Då kan det vara svårt att veta vilken startmotor som är rätt för ditt fordon. Vad ska du göra då?

Om du får fram flera olika startmotorer, kan du försöka jämföra dem med varandra och med din gamla startmotor. Du kan titta på startmotorernas spänning, ström, rotationsriktning, storlek, form och antal kuggar, och se om de stämmer överens med din gamla startmotor. Du kan också titta på startmotorernas bilder och se om de ser likadana ut som din gamla startmotor. Om du hittar en startmotor som matchar din gamla startmotor, kan du beställa den utan problem.

Om du inte hittar en startmotor som matchar din gamla startmotor, eller om du är osäker på vilken startmotor du ska välja, kan du kontakta oss för hjälp. Vi har lång erfarenhet och kunskap om startmotorer, och vi kan hjälpa dig att identifiera din startmotor och välja den bästa modellen för ditt fordon. Du kan ringa eller maila med oss, och vi svarar dig så snart som möjligt. Vi vill att du ska bli nöjd med din startmotor, och vi gör allt vi kan för att hjälpa dig.

Hos oss på Start & Generator Specialisten hittar du ett stort utbud av startmotorer till alla typer av bilar och båtar. Vi har både fabriksnya och fabriksrenoverade startmotorer från kända tillverkare som Bosch, Valeo, Denso, Mitsubishi och Hitachi såväl som prisvärda eftermarknadsstartmotorer med hög kvalitet från våra erfarna leverantörer. Vi har också reservdelar som solenoider, drev, kol, bussningar mm. till din startmotor.

Beställ din startmotor idag och få din bil eller båt i gång igen!