Köpvillkor

Allmänt:

Start & Generator Sverige AB specialiserar sig på försäljning av startmotorer, generatorer, batterier, belysning och tillbehör, tillgängliga både i butik och online för privatpersoner, företag och offentlig förvaltning.

Vi förbehåller oss rätten att korrigera eventuella fel i artikelinformationen och göra prisändringar utan föregående avisering. Genom att genomföra en beställning accepterar du våra köpvillkor och samtycker till att ditt namn och personnummer eller organisationsnummer registreras i vårt kundregister.

Beställning:

Du kan placera en beställning genom telefon, e-post, vår hemsida eller direkt i butik.

Kunduppgifter:

För att genomföra köp behöver du fylla i obligatoriska fält vid kundregistrering. Var vänlig och kontrollera att dina adressuppgifter är aktuella vid varje ny beställning. Vi sparar ditt IP-nummer vid användning av vår webbutik för att förebygga och utreda bedrägerier.

De personuppgifter, inklusive personnummer, du delar med oss används för orderhantering, fakturering, information, marknadsföring och för att förbättra vår tjänst. Dina uppgifter kan delas med våra samarbetspartners för att uppfylla våra åtaganden gentemot dig. Vi försäkrar att vi varken säljer eller sprider dina uppgifter vidare.

Utbytessystem – Stompant:

Vi erbjuder ett utbytessystem för vissa startmotorer och generatorer där vi säljer fabriksrenoverade enheter med ett pantsystem. Pantavgiften varierar, men 500 kr är den vanligaste. Panten återbetalas när ditt gamla aggregat returneras.

Om inget annat anges på produkten, följesedeln eller kvittot ingår ingen stompant. Majoriteten av våra enheter är fabriksnya och saknar stompant.

Leveranstid:

Se vår Fraktpolicy för detaljer om leveranstider.

Betalning:

Information om våra betalsätt finns under betalningsalternativ.

Ej utlösta paket:

Vid ej utlöst försändelse debiteras frakt tur och retur, hanteringskostnad samt eventuell postförskottsavgift. Dessutom tas en administrationsavgift ut motsvarande 10% av varuvärdet.

Returer och byten:

Returer accepteras endast om varan är oanvänd. Se här för ytterligare villkor. Ångrar du köpet eller har beställt fel har du 30 dagar för retur eller byte. Vi tar inte emot returer på beställningsvaror och varor utanför ordinarie sortiment. Kostnader för montering/demontering, reparation på annan verkstad, följdkostnader, produktionsbortfall och transportrisk ansvarar köparen för.

Garanti:

Vår försäljning följer köplagen och konsumentköplagen. Kontakta oss vid fel, och vid fel i material eller tillverkning reparerar vi eller skickar en ny vara. Garantitiden varierar, vanligtvis ett år, och gäller inte vid felaktig hantering, felaktig montering eller om varan utsatts för yttre påverkan. Köparen ansvarar för kontroll av korrekt montering för att garantin ska gälla. Vid utbyte innan retur erhålls ställs en faktura på 14 dagar ut för ersättningsvaran, för att underlätta för kunden. Kunden har 30 dagar att returnera ursprungsvaran eller betala fakturan före förfallodatumet. Beställningsvaror och specialbeställda varor omfattas ej av returpolicy.

Köparens ansvar:

Vi kan inte övervaka att de delar vi säljer kontrolleras och monteras fackmannamässigt enligt tillverkarens specifikationer. Detta ansvar ligger på köparen och montören. Enligt Konsumentombudsmannen är det ditt ansvar att säkerställa att du har rätt detalj för att garantin ska gälla.

Om vi skickar en utbytesvara innan vi får tillbaka ursprungsvaran, utfärdas en faktura på 14 dagar för ersättningsvaran. Detta görs för att du som kund inte behöver hålla inne med pengar tills vi får tillbaka ursprungsvaran. Du har 30 dagar på dig att returnera ursprungsvaran eller betala fakturan före förfallodatumet.


Kontakta oss

Vår kunniga personal är redo att hjälpa dig med alla dina frågor och behov. Besök vår butik i Tyresö för en gratis provkörning av din startmotor eller generator. Om du föredrar att kontakta oss via telefon eller e-post för produktbeställningar eller ytterligare information, är vi här för dig.

Maila oss: info@startmotor.se

Ring oss: 08-556 333 35