Reläer - fakta

Upptäck mångsidigheten av våra högkvalitativa reläer för effektiv elektrisk styrning

En startmotor är en elektrisk motor som används för att starta förbränningsmotorn i ett fordon. För att göra detta behöver startmotorn en hög ström från batteriet, som styrs av ett speciellt relä kallat startrelä. Reläer är komponenter som kan slå på eller av stora strömmar med små signaler, och används för att kontrollera många andra elektriska system i fordon. Läs nedan om våra olika relätyper och hitta det som passar bäst för ditt fordon och elsystem.

Relä

Reläer, med sina spolar och magneter, skapar magnetfält för att aktivera kontakter och därigenom öppna eller stänga kretsar. I bilar, båtar och andra fordon spelar startreläet en nyckelroll genom att koppla ihop batteriet med startmotor vid tändningsnyckelvridning. Det eliminerar behovet av stark styrström genom nyckeln, vilket minskar risken för spänningsförluster och överhettning.

Reläer är oumbärliga för att styra olika elektriska system i fordon som blinkers, helljus, torkare, fläktar och bränslepumpar. De kan vara digitala med två lägen eller analoga med flera lägen, beroende på antalet kontakter.

Vi erbjuder ett omfattande utbud av högkvalitativa reläer i olika modeller och storlekar, perfekta för olika batterier och elsystem. Utforska vårt sortiment och läs mer om varje relätyp genom att klicka på flikarna nedan.

Våra relätyper:

  • Minireläer: Smidiga komponenter som styr strömmen till andra kretsar med små signaler. Perfekta för att kontrollera lampor, motorer, larm och signaler.
  • Skiljereläer: Skyddar startbatteriet i fordon med flera batterier genom att säkerställa tillräcklig ström för motorstart. Finns som automatiska eller manuella för olika styrningspreferenser.
  • Startreläer: Effektiva komponenter för båtar och bilar som ansluter strömmen från batteriet till startmotorn med en liten signal. Minskar spänningsförluster och överhettning.
  • Tidsreläer: Smarta reläer för tidsstyrda funktioner som fördröjningar, intervaller och Y/D-start. Monteras enkelt på DIN-skena, sockel eller front, och är energieffektiva och säkra.
  • Tillslagsreläer: Användbara för att styra stora strömmar till lampor, motorer, pumpar och värmare i fordon. Aktiveras med små signaler från knappar, sensorer eller mikrokontroller.
  • Växlande reläer: Skapar växlande funktioner som impulser, blinkers och helljus genom att byta läge på kontakten med varje strömpuls. Finns med olika kontakter och spänningar för anpassning till olika behov och system.

Välj pålitliga och högpresterande reläer för ditt aggregat. Kontakta oss om du har ytterligare frågor eller behöver vägledning för att välja rätt relä.