237x172x197mm (LxBxH), plus höger

* Upp till 2 gånger längre livslängd än vanliga batterier.
* Mer kraft under de inledande sekunderna av startmomentet än andra konventionella blysyrabatterier av jämförbar modell.
* Hög och jämn prestanda som gör att batteriet arbetar på samma nivå trots att det håller på att laddas ur.
* Idealiskt för säsongsanvändning. När det är fulladdat kan det stå oanvänt i upp till 12 månader i rumstemperatur (eller kallare) och ändå starta en bil.
* 15 gånger tåligare mot vibrationer än andra batterier.
* Läckagesäkert och kan monteras i nästan vilken position som helst.

Ett tufft batteri för tuffa jobb

OPTIMA batterier har snabbt blivit en populär produkt för användning i kommersiella applikationer. Extrema arbetsförhållanden och långa perioder av stillastående kännetecknar jordbruks- och entreprenadbranschen. Höga underhållningskrav kostar jordbrukare och entreprenadföretag värdefull tid, vilket ger lägre produktivitet och lägre förtjänst. OPTIMA batterier reducerar den stillastående tiden för professionella användare genom en konstant och pålitlig strömförsörjning. Detta resulterar i lägre kostnader för utbyte och underhållning av batterier, och mindre tid som går åt till reparationer.

Optima fördelar

Jordbruks- och entreprenadmaskiner som används säsongsvis kräver optimal startkraft. Den patenterade SpiralCell Teknologin, som används i OPTIMA batterier, gör det möjligt att starta tunga dieselmotorer efter en lång stillastående period och vid kall väderlek. Den låga självurladdningen gör det till ett perfekt batteri för säsongsbruk.
OPTIMA batterier är också väldigt vibrationståliga jämfört med traditionella bly-syra batterier, upp till 15 gånger starkare än jämförbara produkter. Detta ger fördelar för maskiner som används i oländig terräng med mycket vibrationer. De hårt ihoppressade cellerna i batteriet ger en stark läckagesäker design som motverkar sönderfall av det aktiva materialet vid kraftig vibration. Sönderfall av den aktiva massan reducerar reservkapaciteten och startströmmen hos ett batteri. Ett Optima batteri kan stå emot hård terräng och tuffa förhållanden utan kraftavbrott, minskad produktivitet eller effektivitet.

OPTIMA batteriernas avancerade teknologi ger inte bara längre lagringstid och vibrationstålighet, den ger också konstant ström i extrema temperaturer och klimat. Höga temperaturer kan ge korrosion och hög vattenförbrukning vilket kan förkorta livslängden hos ett batteri. OPTIMA batterier tål väldigt höga temperaturer, vilket minskar de negativa effekterna. Vid kalla temperaturer är det väldigt viktigt med batteriets förmåga att ge hög startkraft. OPTIMA batterier har ett lågt internt motstånd, vilket ger mer startkraft oavsett väderlek.

Läs mer om Optimas förvaringsinstruktioner samt hur det ska laddas här:


803 5255