Fakta och fördelar om regulator

Upptäck fördelarna med våra högkvalitativa regulatorer för optimal elektrisk reglering

Välkomna till vårt utbud av pålitliga regulatorer som utmärker sig genom effektiv reglering av elektriska strömmar och spänningar i ditt fordons elsystem. Utforska nedan för att lära dig mer om våra olika regulatorer och hitta den perfekta matchningen för ditt fordon och elsystem.

Vad är en regulator?

Regulatorer utgör elektriska komponenter som styr spänningen och strömmen till generator och batteri. Generatorn omvandlar mekanisk energi till elektrisk energi, laddar batteriet och driver fordonets elektriska system. Regulatorn säkerställer att generatorn tillhandahåller rätt spänning och ström till batteriet samt andra elektriska enheter för att undvika skador från överladdning eller underladdning.

Mångfald i regulatorer

Regulatorer finns i olika typer och modeller beroende på fordonstyp och generator. En del är inbyggda i generatorn, medan andra är separata enheter monterade på chassit eller karossen. Mekaniska kontakter och elektroniska kretsar skiljer också regulatorer, liksom fast eller variabel spänning.

Avancerade funktioner

Modernare bilar har avancerade regulatorer med datakommunikation till fordonets databox. Det är avgörande att den nya regulatorn matchar den gamla för att säkerställa kompatibilitet.

Varför byta regulator?

Regulatorer kan slitas ut över tid och orsaka problem som urladdade eller överladdade batterier, överhettade generatorer eller felaktig spänning och ström till elektriska enheter. Regelbunden kontroll och byte av regulatorn när det behövs är därför rekommenderat.

Vårt sortiment

Vi erbjuder regulatorer för olika fordonstyper, inklusive personbilar, lastbilar, båtar och entreprenadmaskiner. Du kan enkelt söka efter din regulator genom originalnummer, regnummer eller fordonstyp. Vid frågor eller behov av hjälp med valet av regulator, kontakta oss via mail eller telefon.

Regulatorernas roll

Regulatorer, utrustade med sensorer och styrenheter, mäter och justerar elektriska parametrar för att hålla dem inom önskad nivå. I fordon som bilar och båtar spelar generatorregulatorn en kritisk roll i att reglera spänningen från generatorn till batteriet och andra elkomponenter för att undvika över- och underladdning samt skador på elsystemet.

Vår produktlinje

Utforska vårt breda sortiment av högkvalitativa regulatorer, tillgängliga i olika modeller och storlekar, perfekta för olika batterier och elsystem. Få mer information om varje regulator genom att klicka på flikarna nedan.

Våra regulatorer: Produktsortiment